Съюз на ветеринарните лекари в България

Новини


Абонамент за получаване на новини


Получаване на новини?

Joomla : Съюз на вет

СВЛБ във фейсбук СВЛБ във Фейсбук

България- домакин на симпозиум за хуманно отношение, под егидата на FVE и с финансовата подкрепа на Европейската комисия

Е-мейл Печат ПДФ
356_balgariq_varhu_karta_na_evropa
България да бъде домакин на третия симпозиум за хуманно отношение към животните, организиран от Федерацията на ветеринарните лекари в Европа /FVE/. Това договори председателят на Съюза на ветеринарните лекари в България д-р Михаил Бащавелов при проведени разговори с ръководството на FVE.
Интересът към страната ни бе проявен от европейската организация след задълбочени разговори и дискусии на свиканата Генерална асамблея на FVE. Уточнено бе, че форумът ще се проведе  през есента на 2014г. Само три страни-членки на федерацията ще имат възможност за домакинство на подобни симпозиуми - Полша, Франция и България.
Симпозиумът ще бъде двудневен, като целта е да обхване 160 ветеринарномедицински специалисти от всички направления на професията - от частнопрактикуващите и държавните служители, до работещите в сферата на образованието и лабораторната дейност.
Предвижда се във втория ден да се организират практически упражнения в стопанства и зоологически градини. В провеждани преди време подобни работни срещи са засягани теми за здравеопазване и хуманно отношение към едър рогат добитък, свине, птици, коне и диви животни.