Съюз на ветеринарните лекари в България

Новини


Абонамент за получаване на новини


Получаване на новини?

Joomla : Съюз на вет

СВЛБ във фейсбук СВЛБ във Фейсбук

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС 14-ТИ ДЕКЕМВРИ

Е-мейл Печат ПДФ
LOGO_120_trans
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Уважаеми колеги,

За мен е изключително удоволствие да Ви поздравя с професионалния празник, който всяка година на 14-ти декември напомня за значимостта на нашата стародавна професия.
„Времето е в нас и ние сме във времето”, е казал Левски в едни драматични за българската история и народ времена. Всяка епоха има своите изпитания и своите значимости за човешкото съществуване. И ако преди столетия свободата и родината са били водещите ценности за всеки истински българин, днес целите се съизмерват и успоредяват със световния прогрес и човешкия напредък. Нашата професия е една от малкото, в които проявленията на древния Хипократов завет се съизмерват с високите научни достижения в медицината и технологиите.
Ние сме част от времето, в което на изпитания се подлага всяка наша крачка. Защото всеки един от нас, поемайки житейската пътека на ветеринарната професия, е събрал в себе си силен дух, неразколебими човешки ценности и морални устои. Затова и делата ни са отражение на личните проявления на щастие, любов, свобода и стремеж за принадлежност към някаква общност. А нашата общност, е нашата професия. Защото ветеринарната професия е нашето верую, нашето минало и нашите бъднини.

Бъдете силни и истински!
Останете верни на каузата, в която се е превърнала дълголетната ни професия!
Радвайте се на живота и неговите измерения!
Бъдете здрави и обичани!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Д-р Михаил Бащавелов
Председател на Съюза на ветеринарните лекари в България